Супермаркети и пазари за погодност имаат уникатни потреби за осветлување. Секој дел од супермаркет бара различен вид на осветлување, за да се осигури дека храната е зачувана и дека купувачите имаат пријатно искуство во продавницата. И, бидејќи светлата треба да бидат на сите времиња, супермаркетите можат да ги задоволат прилично високите сметки за осветлување. Тоа е причината зошто да се премине на LED диоди може да се покаже корисно.

Тимот во Фахолд може да им помогне на пазарите за погодност, делис и супермаркетите со ефикасно осветлување кое ќе осигура дека храната останува свежа, а купувачите имаат одлично искуство во продавницата.